spänningsvecka: familjen

Familjen av Lotta Lundh är fösta delen i en serie där man får följa kommisarie Erik Ljung och de brott han sätts att utreda i och runt Sunne i Värmland. Erik lever ett ganska vanligt liv tillsammans med sin fru Cilla som är journalist och när en ung kvinna försvinner spårlöst så är det på många vis en ovanlig utredning. Pratet går i den lilla staden och en del av Eriks uppdrag blir att avgöra vad som är sant och riktigt om kvinnans liv. Det är ofta spännande att läsa deckare som utspelar sig i en mindre stad, det blir en dynamik i att alla tror sig känna alla. Själva brottet kommer jag inte att kommentera för det vore att förstöra för den som tänkt sig läsa men jag ska erkänna att jag blev smått klaustrofobisk vid flera tillfällen under läsningen.

Mitt omdöme grumlas kanske lite av att det är Reine Brynolfsson som läser, hans inläsningar passar sällan mig och jag brukar undvika att höra de böcker han spelat in. Nu var jag nyfiken på författaren så jag gav det en chans. Det är jag glad för, berättelsen i sig är både spännande och vissa av scenerna riktigt otäcka. Så som en deckare skall vara.

Jag läser vidare i serien om polisen i Sunne.

Bildkälla: Lind & Co