paus i karriären – Maria Parkhede

Ute är det grått men i julromanerna är det ständigt krispigt vitt. I Maria Parkhedes Paus i karriären så är det Philippa Åkerman som lämnar det stressiga Stockholm för att ta en minisemester i det ärvda huset i Järvsö. Med sig tar hon sin tonårsdotter och när de kommer dit är det jullov, snön begraver det som var Philippas farmors hus och trots att hon inte varit där på många år så infinner sig någon slags lugn. Grannen Sven dyker upp för att hjälpa till med snöskottningen och snart har Philippa förstått att det kan finnas annat i livet än en karriär, högblanka köksluckor och sidenblusar på NK. 

Det här är en helt ok feelgoodare som passar bra att lyssna på när man pysslar med julförberedelserna. Kräver ingen koncentration och skänker en stunds underhållning.

Bildkälla: Lind & Co