en oönskad julklapp – Sara Molin

Klart man ska läsa jul-lit nu när det är adventstid. Sara Molins En oönskad julklapp är en berättelse som har en lagom blandning av alle det där man förväntar sig av genren. Det handlar om Diana som är sjuksköterska, de senaste åren har hon tillbringat som hjälparbetare i Östafrika och hon trivs med sitt liv ständigt på resa. När hennes mamma, ännu en gång, ber henne komma hem för att fira jul så bestämmer Diana sig för att resa till Stockholm, jobba ihop pengar på akuten och tillbringa tid med sin mamma. Hennes pappa vet hon lite om och familjen är egentligen hennes arbete. Väl hemma börjar hon arbeta på akuten och livet där ger henne både nya vänner, nya perspektiv och lite romantik.

Vänskap, trassliga familjeförhållanden och en ochs annan snöflinga. Det här är en julroman som inte är av den allra sötaste sorten och det var extra kul att se att GP valt ut den som följetong inför julen. Nytt grepp som passar extra bra i de här tiderna när många sitter i karantän eller isolering. Bra jobbat GP! 

Bildkälla: Norstedts förlagsgrupp