en smakebit på söndag – Den stulna cykeln

Dags för mig att hänga på utmaningen En smakebit på søndag. Den här veckan är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i det. Kika in där så kan ni läsa en hel drös smakebitar! Här hemma hos mig är det stillsamt adventsfirande med glögg och kaka som gäller. Snön singlar utanför fönstret och det första ljuset är tänt.

Min smakebit kommer från Den stulna cykeln av Wu Ming-Yi. Han är en författare från Taiwan som nu bor och verkar i USA. Jag är precis i början av romanen så citatet kommer från sidan 9:

”För att berätta min historia så måste jag först tala om cyklarna, eller rättare sagt om våra stulna cyklar. ”Järnhästen har haft en ödesdiger påverkan för alla i i min familj.” Så brukar min mor ofta säga. Jag vill påstå att att min mor är historierevisionist. Hon minns inga betydelsefulla män, inga hjältar, inte bombningen av Pearl Harbor. Det enda hon minns är mindre händelser, som när vi förlorade en cykel. ”

När hela boken är läst så ska jag förstås skriva om den här, jag ser fram emot att läsa vidare. Den börjar mycket lovande!