bröllopsfesten – Lucy Foley

Bröllopsfesten av Lucy Foley är en kriminalroman som utspelar sig på en ö utanför Irlands västkust och den krypande spänningen som byggs upp på en avskild plats där ett givet antal människor vistas under kort tid. Vi vet att någon är död och vi vet att någon på ön gjort det, med de förutsättningars så får vi vara med på Jules och Wills bröllopsfest.

De är det perfekta paret, han är Tv-stjärna i en realityshow som heter Survive the Night och hon är redaktör på ett livsstilsmagasin. Festen skall vara perfekt och är planerad in i minsta detalj, nu är det bara det anonyma brevet som kom till Jules för någon vecka sedan som säger att Will inte är den han utger sig för som stör idyllen.

Gillar man en modern pusseldeckare i karg miljö, med ett gäng internatskolegrabbar som gäster så ska man absolut läsa den här boken. Eftersom olika kapitel skrivs utifrån olika karaktärers synvinkel så får man själv lägga bit till bit för att komma fram till sanningen. Smart och snyggt.

Jag bjuder ett foto från vår resa till Irlands västkust – besöket vid Cliffs of Moher och Aran Islands är verkligen något som stannat i mitt minne och naturen är magisk.

 

Bildkälla: Norstedts Förlagsgrupp