illvilja – Jörn Lier Horst

Det känns nästan lite futtigt att skriva om en polisdeckare samtidigt som dramat pågår i landet i väster, pandemin sprider sig … Hur som. I tider av verkligt drama så kan det vara lugnt och skönt att återvända till något bekant och i Jörn Lier Horsts serier om William Wisting så är det mesta sig likt. Han förekommer i två serier och i Illvilja så blir Wisting inblandad i ett gammalt fall. En ung kvinna hittas mördad i skogen utanför Larvik och mordet är likt gamla mord, men den förvaren sitter i fängelse dömd för mord.

Seriemördaren Tom Kerr har i fängelset lovat att delta på en rekonstruktion och han skall vallas på platsen. Poliskommisarie Wisting blir ansvarig för säkerheten eftersom de förmodade brottet har utförts i hans område. Wissings dotter Lina bestämmer sig för att dokumentera hela händelsen och när Kerr och hans avokat kommer till platsen så händer det grejer. jakten på sanningen är igång! 

Jörn Lier Horst är en habil nordisk deckarförfattare som skriver polisromaner av bästa sort. Det är spännande och lagom mycket action, som läsare så kan man lägga samman ledtrådar och böckerna är befolkade med människor som man känner igen sig i. Jag har förstått att det på Viaplay finns en Tv-serie baserad Horsts böcker. Jag har inte sett den men jag kan tänka mig att böckerna kan bli mycket bra polisdeckare också i det formatet.   

Bildkälla: Wahlström & Widstrand