i väntan på Stockholm Literature

Sitter på tåget på väg mot höstens andra bokliga höjdpunkt – litteraturfestivalen i Stockholm. Mängder av fina författare gästar och jag kan inte höra dem alla, men som tur är har jag läst några av deras böcker. En liten lista – klicka gärna på titeln. Jag hoppas att jag ska kunna skriva lite direkt från festivalen men risken är att jag träffar så trevliga bloggisar att fika med så att jag får avvakta till tåget hem. Visst ses vi Sincerely Johanna, Feministbiblioteket, Breakfast Bookclub, Hermia och Bokmania? Kommer fler som jag känner – hojta!
Merethe Lindström – Saknade och Dagar i tystnadens historia
Judith Schalnasky – Atlas över avlägsna öar
Philipp Meyer – Sonen
Taiye Selase – Komma och gå
Chimamanda Ngozie Adichie – En halv gul sol, Lila Hibiscus, Det där som nästan kväver mig, Americanah
Kim Thúy – ru och mãn