den liljan får mig att minnas

Dagliljorna blommar med sina allra vackraste klockor bredvid vägen jämte soptunnan. Härligt att se något så vackert med soppåse i hand! Varje gång jag ser dem minner de mig om den lilla innergård i Bagaregården där de en gång stått. Där vi en gång levt och där dottern vuxit upp från baby till nästanvuxen. Långt är heller inte tankesprånget till farbror Malmberg som planterat och vårdat den lilla trädgården med bibliskt motiv under många år, han som bodde i huset mer än 60 år och skötte planteringarna långt upp i ålder. Han var också något av en gammaldags, lite stilig charmör och standardkommentaren till mig när jag rensade eller vattnade var: – Å, en sådan vacker blomma i rabatten. Man tackar. Nu står några av de lökarna här hos mig i sommarstugan, de senaste åren har elaka baggar ätit ur knopparna innan de hunnit blomma så jag gläder mig lite extra åt de här rasande vackra blommorna i rabatten…