syster min

De senaste dagarna har det blivit släkttema här på bloggen. Vad passar då bättre än att skriva om Syster min av Barbara Voors som kommer i ny pocketupplaga i dagarna. Den handlar om tvillingsystrar som växer upp tillsammans och sedan försvinner plötsligt en av dem: Klara. När den kvarvarande systern Saskia många år senare ska städa ur familjens sommarhus hittar hon kartong med gamla dagböcker, brev och tidningsklipp. Så nystas historien upp, genom Klaras texter och Saskias minnen från barndomen så kommer vi allt närmare sanningen om Klara.
Barbara Voors berättar en historia som man inte kan sluta läsa. Spännande, klokt och insiktsfullt beskriver hon hur det är att leva kvar när någon försvinner och hur det gör en till en halv människa. Hon reflekterar över hur vänskap påverkar och hur långt lojalitet kan sträckas. Härliga skärgårdsmiljöer, lite lik musselstranden faktiskt. Eller varför inte Alltid hos dig? Mycket läsvärda alla tre. Vill man veta mer om Barbara Voors kan man klicka sig till Emmas bokhylla eller till Barbaras egna hemsida.
Vill man läsa mer av henne då rekommenderar jag När elefanter dansar – en reseberättelse från Tanzania.